Συμμετοχή στην διαδικτυακή απεργία καλλιτεχνών και εργαζομένων στον χώρο της τέχνης

Το Los Innuendos συμμετέχει σήμερα, Παρασκευή 15/5 στην κίνηση που αποφάσισαν πολλοί καλλιτέχνες και θα αφαιρέσει το περιεχόμενο από τον ιστότοπο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη αδιαφορία του κράτους για τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και ως συμβολική κίνηση του πως μοιάζει η ζωή με λίγο λιγότερη τέχνη.

Παρόλο που η τέχνη που παράγεται στο Los Innuendos δεν επιφέρει κανένα εισόδημα στους δημιουργούς και κατά συνέπεια οι πολιτικές αδιαφορίας προς τους καλλιτέχνες της σκηνής αλλά και τους τεχνικούς δεν μας επηρεάζουν άμεσα, θέλουμε να εκφράσουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους μας και την συμμετοχή μας στον αγώνα τους. Ένας λαός, μία χώρα, πόλεις που θέλουν να «ευημερούν», αδιαφορώντας όμως για τον πολιτισμό τους, είναι καταδικασμένα.

Είναι καταδικασμένα γιατί χωρίς την ελεύθερη δημιουργία, την έκφραση και την αντίσταση της τέχνης με τις χίλιες γλώσσες της, η ζωή είναι καταδικασμένη σε μία μηχανική λειτουργία, όπου οι ανάγκες έχουν ωράριο και τα συναισθήματα είναι στοιβαγμένα σε σκονισμένα ράφια αρχείου.

Οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, οι χορευτές, οι τεχνικοί ήχου, οι φωτιστές και όλοι οι άλλοι άνθρωποι που ομορφαίνουν τη ζωή μας σε συναυλίες και σε θέατρα τα καλοκαίρια και τους χειμώνες, και κυρίως αυτοί οι νέοι άνθρωποι που παλεύουν να διατηρήσουν μιαν αισθητική χροιά στην κατά τα άλλα σκοτεινή ελληνική καθημερινότητα είναι οι μόνοι που μπορούν να «σώσουν» έναν εμπορικό πολιτισμό που κατρακυλάει σε μεγάλα θεάματα και έχει μόνο στόχο το κέρδος, τη φήμη και τον πλουτισμό.

Αυτούς τους ανθρώπους καμιά πολιτική εξουσία δεν θα επιλέξει να σώσει εάν εμείς δεν τους παρακινήσουμε, αναγκάσουμε να το κάνουν. Με αυτήν την κίνηση λοιπόν ενώνουμε τις φωνές μας με όλες εκείνες τις φωνές που ζητούν την στήριξη του κράτους στους καλλιτέχνες και στον πολιτισμό.

Αυτή η κίνηση όμως δεν σημαίνει ότι η καλλιτεχνική μας δραστηριότητα παύει ή τελειώνει εδώ. Η φωνή μας μπορεί να γίνεται τραχιά και ξύλινη, χωρίς στίχους, εικόνες και μέτρο αλλά πίσω της κρύβεται πάντα η καλλιτεχνική μας σκέψη και δράση. Μετά τα μεσάνυχτα, όταν τα φώτα κλείνουν, ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτάξτε πόσα χαμηλά φώτα τρεμοπαίζουν αναμμένα. Εκεί θα μας βρείτε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.