Οι τόποι των ανθρώπων || του Rasayana ||

Posted by

Οι τόποι των ανθρώπων θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμη κι όταν οι άνθρωποι επιλέξουν να σωπάσουν για πάντα. Είναι η ανεξάντλητη, άφθαρτη γραμμή που τιθασεύει την παράνοια της λογικής και στηλιτεύει τη λογική της παράνοιας. Ο τόπος μου, ο τόπος σου, ο τόπος της, είναι η αφορμή της γέννησης μιας εύθικτης, άδολης μαρτυρίας μεταξύ μας. Είναι η στιγμή που η καταστροφή μας είναι τόσο γλυκιά, τόσο απροκάλυπτα θεσπέσια που την ονειρευόμαστε τα βράδια και το πρωί ξυπνάμε με δάκρυα γιατί έχουμε επιβιώσει.

Μα σα ρωτήσανε τους ανθρώπους ποιον τόπο θα επέλεγαν να ονομάσουν δικό τους, λες και συνεννοημένοι ήταν όλοι, ανέφεραν εκατομμύρια λέξεις εκτός από τον εαυτό τους. Διότι δε θα ήταν ποτέ εφικτό να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να δαμάσουν το χαρακτήρα τους κι ύστερα να αποχωρήσουν.

Τούτους θα τους θυμούνται σαν τους πρόσφυγες της ατέρμονης ιχνηλάτησης. Θα μιλάνε κάποτε για τους ερευνητές που αντέκρουσαν βίαια στημένα οράματα και θεσπισμένες συνταγές.

Ο άνθρωπος δεν έχει τόπο. Μονάχα ταλαιπωρεί τον εαυτό του, προσκολλώντας τον στις παρυφές ατελείωτων στιγμών που έχουν τελειώσει πριν καν δοθεί το σφύριγμα της εκκίνησης.

Δεν έχω τόπο. Ψαρεύω σε μολυσμένες θάλασσες με τη σκέψη μου άγουρη, στυφή, αχειραγώγητη. Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ειμαι αυτός που βάζει τους κανόνες. Μου στέρησες κάποιον τόπο. Αυτό δεν μπορείς να μου το στερήσεις.

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s