Ο Έρωτας είναι ψυχεδέλεια || του Rasayana ||

Posted by

» Οι ερωτευμένοι άνθρωποι είναι ηγέτες της καθημερινότητας. Απαστράπτουν άλλοτε σιωπηλά κι άλλοτε με το θόρυβο που μόνο αυτοί μπορούν να σχηματίσουν στην ανιαρή ατμόσφαιρα γύρω τους. Μονάχα αυτοί οι δύο έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τον ήλιο σε έναν συννεφιασμένο ουρανό. Μονάχα αυτοί οι δύο δύνανται να χορεύουν γυμνοί όταν ξεσπάσει η καταιγίδα.»

» Οι ερωτευμένοι άνθρωποι γυρνάνε σε πολιτείες σβησμένες απ’ το χάρτη. Ταξιδεύουν σε μέρη που έχουν χαράξει στις παλάμες τους. Σ’ αυτές καθρεφτίζονται τόποι που κι ο παράδεισος μοιάζει με σκία όταν τους αντικρίζει. Κι όταν τους επισκέπτονται τους χαρίζουν λίγη λάμψη από τις ανταύγειες τους, τους προσφέρουν λίγα από τα ψήγματα που έχουν ντυθεί με το γέλιο τους. »

» Οι ερωτευμένοι άνθρωποι είναι οι μόνοι που λέγονται άνθρωποι. Τούτοι μονάχα είναι ζωσμένοι με την κατάρα της ευτυχίας. Τούτοι μονάχα χαράζουν την ελπίδα στο άνυδρο χώμα. Τούτοι μονάχα χαιρετάνε τον ήλιο και μιλάνε με τα σύννεφα. Τούτοι μονάχα σκαλίζουν τον ήχο μέσα στην έρημο της σιωπής.»

» Οι ερωτευμένοι άνθρωποι χτίζουν φωλιές στα ερημονήσια της ψυχής τους. Εκεί βρίσκουν το πολυπόθητο καταφύγιο, εκεί ρίχνουν την άγκυρα τους. Ζούνε κρυφά, μακριά από τα άρρωστα βλέμματα των ανθρώπων. Μοιράζονται το χθες, το τώρα, το αύριο μόνο με αυτούς που γνωρίζουν τη βαρύτητα της στιγμής. »

Αιωνιότητα.

Αιωνιότητα.

~~~~~~

Όταν ερωτεύεσαι βλέπεις σχήματα.

Σχήματα που δεν υπάρχουν.

Σχήματα.

Που δεν υπάρχουν.

Αλλά τα βλέπεις.

Περίεργο.

Τα βλέπεις.

Αλλά δεν υπάρχουν.

~~~~~~~~~~~~~~~

Μέσα στη θάλασσα.

Στο έναστρο καράβι.

Στα μάτια σου.

Εκεί.

Εκεί.

Στο χρώμα της φωτιάς.

Στη νυχτερινή λάμψη.

Στην απέναντι άκτη.

~~~~~~~~~~~~~

4 comments

  1. Και οι ερωτευμένοι με τη ζωή; 😉
    Θέλω να πιστεύω πως:
    » Οι ερωτευμένοι άνθρωποι χτίζουν φωλιές στα ερημονήσια της ψυχής τους. Εκεί βρίσκουν το πολυπόθητο καταφύγιο, εκεί ρίχνουν την άγκυρα τους. Ζούνε κρυφά, μακριά από τα άρρωστα βλέμματα των ανθρώπων. Μοιράζονται το χθες, το τώρα, το αύριο μόνο με αυτούς που γνωρίζουν τη βαρύτητα της στιγμής»…

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s