Το καθρεφτάκι ||Του Rasayana||

Posted by

Ένιωσε ξαφνικά την ανάγκη να το πει. Δάγκωνε νευρικά για ώρα τα νύχια. Το γνώριζε ότι είχε έρθει η στιγμή. Δείλιαζε. Μια ζωή. Αυτό είχε μάθει, αυτό ενστερνίστηκε, αυτό αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα διαδοχικών επιλογών. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη για κάμποσα λεπτά. Τρόμαξε. Ήξερε ότι η αντανάκλαση που παρουσιαζόταν απέναντι ήταν φρικτή.

 

Θέλει θάρρος έλεγε κάποτε κάποιος για να κοιτάξεις τον καθρέφτη. Ήταν σε ένα απομακρυσμένο χωριουδάκι, χαμένο ανάμεσα σε κατάφυτες πλαγιές. Ξεχασμένο από το χρόνο. Κοιτάζοντας τον καθρέφτη νιώθεις άσχημα. Αρκετές φορές. Το προσωπείο σε ενοχλεί. Σου προκαλεί δυσφορία. Συνέχισε ο γέροντας να μονολογεί αλλά σημασία δεν του έδωσε κανένας. Παράξενο δεν ήταν. Εγκλωβισμένοι άνθρωποι ήταν όλοι, συγχυσμένοι. Αδιάφοροι. Πληκτικοί.

 

Σταμάτησε να κοιτάζει τον καθρέφτη. Όλα είχαν τακτοποιηθεί σε ένα όμορφο χάος. Βγήκε στην αυλή Ούρλιαξε. Δυνατά. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ. ΕΝΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣ.

-Φτάνεις κάποιες φορές στα όρια βρε σύντροφε. Δεν το έχεις καταλάβει; Κείτεσαι ξαφνικά χάμω και αλλάζει ο ρους της ιστορίας. Μην παρασύρεσαι από τα τέρατα. Εσύ τα θρέφεις και αυτά τρέφονται από εσένα.

– Σε πείραξε το κρασάκι γέρο, άσε μας να χαρείς. Πάνε στην κυρά σου που σε περιμένει.

Είχε βγάλει τη δυνατότερη κραυγή. Ξάφνου ένιωσε καλύτερα. Φύσηξε ένας διαφορετικός αέρας. Ήταν η στιγμή που ξύπνησε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι, ύφος έντρομο και απογοητευμένο.

-Ήταν όλα ένα όνειρο;

– Μη ρωτάς ανούσια πράγματα. Το κακό είναι αναγκαίο. Δεν το επιλέγει. Έχει πλέξει ένα γιγάντιο ιστό και έπεσε μέσα.

Υ.Γ. Κοίταξε για μία τελευταία φορά τον καθρέφτη. Δεν ήταν το μόνο τέρας πλέον. Είχαν γίνει δύο. Είχε έρθει να της κάνει έκπληξη. Ανοιγόκλεισε τα μάτια και ήταν όντως εκεί. Δεν τον διαολόστειλε. Χάρηκε.

image008[3]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s